Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Bárka tábort

Három éve indult el a Magyarországi Református Egyház eddigi legnagyobb szabású esélyteremtési programja: 2018-tól 2021-ig közel 6500 gyermek táborozhat ingyenesen Balatonszárszón és Balatonfenyvesen. A nyolcszázmillió forintos európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztőtáborok alapja az élménypedagógia, illetve a református lelkiség.

A Bárka tábor minden nyáron több száz, 1–11. osztályos diák ingyenes üdülését teszi lehetővé. A táborozók negyven százaléka hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű vagy fogyatékkal élő, illetve református fenntartású köznevelési, tanoda- és nevelőszülői hálózatban nevelkedő gyermek, ezért kifejezetten hangsúlyos a velük foglalkozó szakemberek felkészültsége. A Magyarországi Református Egyház közel húsz hazai alvállalkozó bevonásával biztosítja a gyermekek színvonalas ellátását és programjait, a munkahelyteremtést is támogatva ezzel a régióban.

Az augusztus 4-i nyitónapon Gér András, a Magyarországi Református Egyház zsinati tanácsosa, valamint Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár mond beszédet, és Pápai Joci énekes ad koncertet. A szervezők már készülnek az első turnus 194 résztvevőjének fogadására, akik egészségbiztonságára különösen nagy figyelmet fordítanak a járványhelyzet miatt. A közel ezer fiatal üdülését biztosító, hatnapos turnusok augusztusban kezdődnek és szeptember 19-ig tartanak. A gyermekeket saját fürdőszobás, két–tíz ágyas szobákban helyezik el, a napi ötszöri étkezésben a különleges diétaigényeket is figyelembe veszik.

A cikk teljes terjedelmében a Magyar Nemzet oldalán olvasható.