Elindult az intézményi jelentkezés a 2022-es Bárka táborba

A Magyarországi Református Egyház 2018-2022 között megvalósuló Bárka tábor esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. A program fő célja a gyermekek esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, a gyermekek egészséges életmódjának kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése élménypedagógiai alapú programok megvalósításával. Ehhez a helyszíneket a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő és a Balatonszárszói SDG Családi Hotel és Konferenciaközpont nyújtja, ahol gazdag programkínálat és felejthetetlen élmény várja az 1-11. évfolyamos tanulókat. 

A táborba 2022. május 16. és 2022. augusztus 28. között, összesen kilenc héten keresztül, 6 napos (6 nap, 5 éjszaka) turnusokban várjuk az ország kevésbé fejlett régióiból érkező, jellemzően a református fenntartású köznevelési-, tanoda- és nevelőszülői hálózatban nevelkedő és tanuló gyermekeket. 

A választható turnusidőpontokkal és annak korcsoportos összetételével kapcsolatban a következő táblázat ad eligazítást:

TURNUSIDŐPONTHELYSZÍNÉLETKOR
1. turnus2022. május 16-21.Balatonszárszó

1-11. évfolyam osztályközösségek jelentkezését is várjuk

2. turnus

2022. május 21-26.

Balatonszárszó1-11. évfolyam osztályközösségek jelentkezését is várjuk
3. turnus2022. június 6-11.Balatonfenyves1-11. évfolyam osztályközösségek jelentkezését is várjuk
4. turnus2022. július 14-19.Balatonfenyves5-11. évfolyam
5. turnus2022. július 20-25.Balatonfenyves1-8. évfolyam
6. turnus2022. július 26-31.Balatonfenyves1-8. évfolyam
7. turnus2022. augusztus 4-9.Balatonszárszó1-6. évfolyam
8. turnus2022. augusztus 15-20.Balatonfenyves1-8. évfolyam
9. turnus2022. augusztus 22.-27.Balatonfenyves1-8. évfolyam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Résztvevők maximális létszáma

Turnusonként legfeljebb 190 gyermeknek és az adott intézményből/egyházközségből jelentkező gyerekszámtól függő létszámú kísérőnek tudunk elhelyezést biztosítani. A sajátos nevelési igényű, vagy fogyatékkal élő gyermekek esetében egyedi elbírálás alapján történik a kísérők számának meghatározása.

Tanév közbeni turnusainkba osztályközösségek jelentkezését is várjuk!

Várjuk olyan osztályok, osztályfőnökök jelentkezését, akik velünk együtt közösen belevágnak egy közel egyhetes közösségfejlesztő kalandba, melynek része a délelőtti élménypedagógiai foglalkozás, a délutáni, illetve esti szabadidős program is. Akik úgy érzik, hogy közösségként van hova fejlődniük, s tudnak azonosulni az egyhetes tábor céljaival. Ha szeretnék, hogy az osztályukban hatékonyabb legyen az együttműködés, tudjanak jól kommunikálni egymással, tanáraikkal, vagy csak szeretnék egymást jobban megismerni.

Általános jelentkezési feltételek:

  • ⦁ A tanév időszakára eső turnusaikra (1-3. turnus) erdei iskolai program keretében oktatási intézményeket, osztályközösségeket tudunk fogadni. 
  • ⦁ Mind a szünidői, mind a szünidőn kívüli turnusokban a minimális jelentkezési létszám intézményenként 15 fő.
  • ⦁ Csoportonként a táborba jelentkező gyermekek legalább 30%-a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a fogyatékossággal élő gyermekek közül kerüljön ki, amelynek fennállását hatályos dokumentumokkal szükséges igazolni.
  • ⦁ Az intézmény vállalja, hogy minden 15 gyerekre 1 felnőtt (18 év feletti) kísérőt biztosít.
  • ⦁ A jelentkezéssel az intézmény egyidejűleg vállalja a jelentkezések koordinálását és összefogását, valamint a gyermekek táborra való felkészítését. A jelentkezéssel az intézmény azt is vállalja, hogy az általa megbízott kísérő a tábor ideje alatt segíti a gyermekek tábori programokon való részvételét és együttműködik a tábor vezetésével.
  • ⦁ A jelentkezésnél előnyt élveznek a Magyarországi Református Egyház azon intézményei és tanodái, amelyek 2017-ben nyilatkoztak arról, hogy részt kívánnak venni a programban. 
 
A jelentkezés menete:
  • ⦁ A részvételi szándékról szóló előzetes regisztráció, amely a Bárka tábor Regisztrációs felületén található elektronikus előregisztrációs adatlap kitöltésével lehetséges. A felület a http://barkajelentkezes.reformatus.hu/ weboldalon érhető el. 
  • ⦁ Ezt követően adunk visszajelzést a választott turnusra történő jelentkezésről. Figyelem! Mivel korlátozott, hogy egy turnus hány főt tud fogadni, így előfordulhat túljelentkezés. Minden ilyen esetet igyekszünk rugalmasan kezelni és alternatív megoldást kínálni. 
  • ⦁ Pozitív elbírálás esetén a résztvevő gyermekek regisztrációja a tábor Regisztrációs felületén történik, amely magába foglalja a jelentkezési dokumentáció kitöltését, illetve a csatolandó dokumentumok szkennelt formában történő feltöltését.

 

A jelentkezés csak és kizárólag mindhárom rész megadott határidőre való hiánytalan teljesítése esetén érvényes. Az ebből fakadó hiányok, határidőn túli teljesítések miatt felelősséget nem tudunk vállalni. 
A jelentkezés első lépéseként, kérjük, hogy a Bárka tábor Regisztrációs felületén található elelektronikus előregisztrációs adatlap kitöltésével jelezzék felénk részvételi szándékukat legkésőbb 2022. február 28-ig. A Regisztrációs felület jelen Felhívás kiküldését követően érhető el. 

Az elbírálást követően az intézmények a Regisztrációs felületen rögzített e-mail címre kapnak értesítést a jelentkezés eredményéről, legkésőbb 2022. március 16-ig.

Ezt követően az intézmények részvételi szándékukat a tábor Regisztrációs felületén a résztvevők jelentkezési dokumentációinak hiánytalan kitöltésével és visszaküldésével véglegesítik. Ennek pontos menetéről, pozitív elbírálás esetében, tájékoztatással leszünk.

További információ a +3630 575 2254-es telefonszámon kérhető munkanapokon 9:00-tól 16:00-ig, valamint az barkatabor@reformatus.hu email címen.